Rørleggerfaget

Rørleggerfaget omfatter installasjoner, modernisering og reparasjoner av varme- og kjøleanlegg, sanitær-anlegg, spesielle anlegg for brannslokking og trykkluft- og gassanlegg for medisinske gasser o.l. Faget er underlagt strenge lover og forskrifter på tekniske, sikkerhetsmessige, miljømessige og helsemessige områder som rørleggeren må kjenne til og kunne følge.

En rørleggers arbeidsoppgaver varierer fra små enkle reparasjoner i boligen til kompliserte rør-installasjoner med automatisk styring, der arbeidet utføres etter tegninger og beskrivelse. Også innen offshoreindustrien møter rørleggerne spennende utfordringer.

Rørleggeren må kunne tegne, planlegge og koordinere sitt arbeid med andre håndverkere. Service er også et nøkkelord i rørleggerfaget Rørleggeren har kontakt med kunden og representerer bedriftens ansikt utad. 

Rørleggerfaget ble lagt inn under opplæringslova i arbeidslivet 1. mars 1955.

Fra denne siden finner du linker til ytterligere informasjon om faget, informasjon om utdanning og spennende stoff om både yrket og materialer. Ta kontakt med oss på e post eller telefon dersom du ønsker annen informasjon enn det du finner her.

Besøk rørleggerfaget på VilBli.no

Nedlastbare filer

Læreplan VG 1 Bygg- og Anleggsteknikk: Word | PDF

Læreplan VG 2 Klima-, Energi- og Miljøteknikk: Word | PDF

 Læreplan VG 3 Rørleggerfaget: Word | PDF